Dobieranie menu na wesele

Wesele jest to uroczystość która jest raz na całe życie i chcemy aby nam się udała. Aby wesele się udało musi być spełnione wiele czynników. Każdy z nas chce aby goście byli bardzo zadowoleni i miło wspominali. Na wesele powinno być przygotowane dość dużo potraw i muszą być do siebie odpowiednio dopasowane i dobrane. Bardzo ważne jest aby potrawy się kolejno pokazywały na stołach. Na samym początku podaje się przystawki gorące zupy, dania rybne, desery i napoje gorące. Musimy także pamiętać ze goście mają dość rożne gusta i należy umożliwić wybór potraw. Także wina muszą być odpowiednio dopasowane do potraw. Oczywiście biało wino łączymy z mięsem. Natomiast likiery podajemy najczęściej do ciast. Szampan służy do wzniesienia toastu na wesele. Tort na wesele powinien być bardzo okazały gdyż jest to bardzo ważny element menu weselnego. Ale cukiernicy umieją tworzyć cuda, które są dekoracja i świetnie smakują. Menu na wesele dobieramy dla wszystkich gości i jest ono różnorodne.